BADIIY ASARLAR TARJIMASI JARAYONIDA REALIYALARNING IFODALANISHI TAHLILI S.AHMADNING “JIMJITLIK” ROMANI MISOLIDA - Mamarizayeva, Farangiz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ushbu tezis tarjimashunoslikda, ayniqsa, badiiy tarjima sohasi uchun muammoli holat sifatida qaraladigan realiyalarni to’g’ri talqin qilish xususida bo’lib, bu jarayonda tarjimonlar ahamiyat qaratishi lozim bo’lgan xususiyatlar, qanday tarjima usullaridan foydalanib muvofiq tarjimani yaratish mumkinligi atoqli o’zbek adibi Said Ahmadning “Jimjitlik” romani misolida ko’rib chiqilgan.