TARJIMA TILIDA METAFORANING ISHLATILISHI - Raxmonova, Yulduz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Metafora deganda, narsa va hodisalar oʻrtasidagi oʻxshashlik tushuniladi, yaʼni nutqqa obrazlilik, emotsiya berish maqsadida narsa va hodisalar oʻrtasidagi oʻxshashlikka asoslanib, soʻzlar va iboralarning koʻchma maʼnoda ishlatilishidir. Marita Rot fikriga koʻra: «Metaforalar tilning bezagi uchungina emas, balki, koʻproq tushunarlilik uchun ham xizmat qiladi.