BADIIY TARJIMADA PORTRET TASVIRINING LINGVOSTILISTIK TA’SIRINI IFODALANISHI - Yuldosheva, Mamura (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Mazkur maqola badiiy tarjimada portret tasvirining lingvostilistik ta’sirini ifodalanishi mavzusini yoritib, tarjima jarayonida stilistikaning muhim xususiyatlarini ochib beradi. Shuningdek, portret tasvirini ifodalashda lingvostilistik yondashuvdan foydalanish badiiy asar o’quvchisini jalb qilishning asosiy jihati ekanligi haqida fikrlar yuritilgan.