ИНГЛИЗ ВА ҚОРАҚОЛПОҚ ТИЛЛАРИДАГИ ШАХС ИСМСЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА КЕСИШНИНГ ЎРНИ: ИНГЛИЗ ВА ҚОРАҚОЛПОҚ ТИЛЛАРИДАГИ ШАХС ИСМЛАРИНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА КЕСИШНИНГ ЎРНИ - Тажигалиева, Нурсулу (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Сўзларни шакллантириш тизимида кесиш билан ҳосил қилинган бирликлар муҳим ўрин тутади. Буни ушбу соҳадаги маҳаллий ва хорижий тилшуносликда олиб борилган тадқиқотлар тасдиқлайди. Сўнгги йилларда тадқиқот объекти анча мураккаб булган сари тилшуносларнинг қисқартирилган бирликларни пайдо булишига қизиқиши ортиши табиийдир. Бундан ташқари, кесилган бирликларни ўрганишда умумий назарий характердаги муаммоларни ишлаб чиқиш билан биргаликда, хусусан, тилшуносликнинг "абадий" муаммоларидан бири – қисқартирилган сўзлар тил таркибини янги шакл билан тўлдириш муаммоси билан чамбарчас боғлиқ.