NUMERATIV BIRLIKLERDIŃ LINGVOMÁDENIY ÓZGESHELIKLERI: NUMERATIV BIRLIKLERDIŃ LINGVOMÁDENIY ÓZGESHELIKLERI - Aimuxammetova, Aziza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Kúndelikli turmısta adamlar sanlardan hár túrli kontekstlerde paydalanadı. Olardı tek esaplaw ushın ǵana emes, al waqıttı aytıw ushın da, bahalar jazılǵan plakatlarda,futbol balları, marafondaǵı juwırıwshılardıń dárejesin belgilew, telefon sıyaqlı avtobus jolları ushın sanlar qollanıladı. Solay etip, ol yamasa bul jaģdayda kópshilik mádeniyatlardıń ruwxıy mazmunında sanlar ról oynaydı. Álbette, adamlar bar jerde sanlar, numerologiya hám esaplaw sistemaları bar. Óz náwbetinde sanlar ilimniń qálegen tarawına kirgizilgen. Demek, til bilimi hám lingvokulturologiya da bunnan shette qalmaydı.