АБУ НАСР АЛ-ФАРОБИЙ, АБУ АЛИ ИБН-СИНО, САФИУДДИН АЛ-УРМАВИЙ ВА АБДУРАХМОН ЖОМИЙЛАРНИНГ ИЛМИЙ – НАЗАРИЙ ҚАРАШЛАРИ - Мaxamadov, Аbdumanon (Журнал музыки и искусства, 2020)
Ушбу мақолада мусиқашунос мутафаккир олимларнинг илмий – назарий қарашлари, ўтмиш мусиқа саньатининг ўзига хос хусусиятлари, мусиқа назариясининг яратилиш тарихи унинг тарбиявий аҳамияти ҳақида маьлумотлар жамланган.