MUSIQANING SHARQ MADANIYATINING SHAKLLANISHIDA O‘RNI - Boboev, Abbos (Журнал музыки и искусства, 2022)
Ushbu maqolada o‘zining fan va madaniyati bilan bir necha ming yillardan buyon yer yuziga ziyo tarqatib kelayotgan sharq madaniyatida musiqaning o‘rni ahamiyati musiqaning fan sifatida shakllanishi musiqa sohasining vujudga kelishi va uning rivojlanish gurkirash davri haqida yoritib o‘tiladi.