MUSIQIY MADANIY TADBIRLAR ESTETIK TARBIYANING MUHIM SHAKLI - Abdukarimova, Elnoza (Журнал музыки и искусства, 2022)
Madaniy-ma’rifiy tadbirlarni musiqiy-badiiy qismi, ya’ni bayram mazmuni, ruhiga mos kuy-qo‘shiqlar ularni badiiy emotsional ta’sirchangligini oshiradi, ishtirokchilar, tinglovchilar va tomoshabinlar qalbida bayramona hissiy kechinmalar paydo qiladi. Bo‘lg‘usi talabalar darslarni maqsadli tashkil etish asosida madaniy tadbirlarga tayyorlashning pedagogik asoslarini ochib berilgan.